Lezing Dh. Maitriveer Nagarjuna aan de Vrije Universiteit

Op dinsdag 15 mei geeft Dh.Maitriveer Nagarjuna uit India een lezing aan de Vrije Universiteit, Faculteit Religie en Theologie van 16:00 tot  17:30.

Het onderwerp  “Nationalisme, Democratie en Boeddhisme” is een heel actueel in het hedendaagse India.  Voor veel van onze vrienden in Triratna wordt het leven er daar niet eenvoudiger op, de politieke invloed maakt  het beoefenen van andere religies dan het Hindoeïsme heel moeilijk en daarnaast is er ook minder bescherming voor de mensen uit de dalit caste omdat de wet is aangepast.  Maitriveer Nagarjuna kan daarover levendig vertellen vanuit zijn eigen ervaring.  Zijn missie is het gedachtegoed van Dr Ambedkar, gebaseerd op de visie van de Boeddha levend te houden.  Stef Lauwers, coördinator van de ambtsopleiding Boeddhistisch Geestelijk Verzorger, nodigt de sangha en belangstellenden van harte uit te komen luisteren.

Als je komt, graag een berichtje naar parina@parinaprojecten.nl.  Informatie over locatie en collegezaal volgt later en hangt ook samen met het aantal mensen dat komt.