Kom je ook naar de Sanghadag op zaterdag middag 4 november?

Traditioneel vieren we elk jaar SANGHADAG wanneer de maan vol is in november. Dit jaar is dat op zaterdag 4 november om 7 minuten voor half 6 in de ochtend! Dat leek ons iets te vroeg en daarom hebben we een programma gemaakt dat begint om 2 uur in de middag .

Sangha is een van de drie juwelen (de Triratna), de drie belangrijkste  aspecten van het boeddhisme die we een centrale plaats in ons leven proberen te geven . De Boeddha zelf stelde de Sangha zelfs boven de twee andere juwelen, de Boeddha en de Dharma: “de Sangha is de helft van het spirituele leven”. We hebben de sangha nodig om spiritueel te kunnen groeien. Waarom dit zo is………….dat gaan we uitgebreid verkennen tijdens de sanghadag.

We hebben in het boeddhisme een krachtig symbool dat sangha uitdrukt: de DAKA en de DAKINI. Zij staan voor krachtige energieën die we nodig hebben om onze gewoontes te doorbreken. Ze zien er soms angstaanjagend uit en dat is niet voor niets, want een sterke gewoonte doorbreken kan angstaanjagend zijn.     Deze twee symbolen zullen centraal staan. We gaan ze verkennen en er contact mee maken op een creatieve manier.

Rood is de kleur van de sangha. En ook van de daka’s en dakini’s. Je zult merken dat het al een effect heeft om rode kleren te dragen. Daarom vragen we, voor wie dat wil, om iets roods aan te trekken op de sanghadag.

Programma

13.30 deur open

14.00 meditatie

15.00 verkenning van de daka’s en dakini’s

16.30 pauze

17.00 puja met herbevestiging mitraschap

18.00 gezamenlijke maaltijd

Tijdens de puja besteden we extra aandacht aan het mitraschap door het te herbevestigen dmv het offeren van een bloem. We vragen je die zelf mee te nemen.

Graag voor de maaltijd iets mee nemen om te delen.

Dayapadma en Marie-Anne