zaterdag 24 maart samen wandelen bij de Amsterdamse Waterleidingduinen

Beste Sangha Wandelaars,

Zaterdag 24 maart gaan we weer wandelen. Het belooft weer een mooie tocht te worden, het is er immers één uit de oude doos en tot veler verzoek weer van stal gehaald, we gaan namelijk naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit natuurgebied van maar liefst 3400 ha groot is exclusief bestemd voor wandelaars en zijn natuurlijke bewoners waarvan we er waarschijnlijk een aantal zullen zien zoals damherten, vossen, ijsvogels, roerdompen en waterspreeuwen. Ook mooi te realiseren is dat dit gebied zo’n 2/3 van het Amsterdamse leidingwater levert, ongeveer 70 miljoen m3 water per jaar.

Naast de verwondering van de ontluikende natuur en het heerlijke samenzijn besteden we ook aandacht aan ons innerlijk landschap door enige tijd samen in stilte te lopen.

De lengte van de wandeling is ongeveer 14 kilometer. We betreden het gebied bij de zuidelijke ingang, daar zullen we een kaartje moeten kopen voor het gebied, en zullen halt houden bij de knusse Boshut ‘t Pannenland. We lopen daarna in noordelijke richting en eindigen tenslotte bij uitspanning De oase waar we eventueel nog iets kunnen nuttigen alvorens het openbaar vervoer te pakken.

We verzamelen bij het NS-station te Hillegom om 10.40 uur. Vanuit Amsterdam CS vertrekt er om 10.04 uur van spoor 2 een intercity richting Roosendaal. In Heemstede-Aerdenhout stappen we over op de sprinter naar Leiden.

De Amsterdamse Sanghawandelaars hebben de gewoonte zo’n tien minuten voor de trein vertrekt te verzamelen vóór de Starbucks aan de centrumkant van de westelijke tunnel van het centraal station.

Wij vragen je om je vooraf aan te melden, in geval van bijzonderheden kunnen we je dan persoonlijk inlichten over een eventuele wijziging. Aanmelden kan per mail op guidojong@gmail.com of telefonisch op 06-47014703.

Check vrijdagavond 23 maart nog even je e-mail voor eventuele wijzigingen.

Hopelijk tot dan,

George en Guido

PS; Save the date, de volgende wandeling is namelijk op 12 mei.

Zondag 4 maart themaochtend met Piet Hazelebach

Thema: Thuisloos

Spreker: Piet Hazelebach

Piet zal ons meenemen in zijn ervaringen die hij opdeed tijdens zijn wandelreis van een halfjaar naar de Middellandse Zee (2013) en tijdens zijn fietstocht naar en door Frankrijk (2016).

Inloop vanaf 10:00.  We beginnen om 10:30. Daarna eindigen we  om 12:30 met een lunch met brood en soep.

Welkom iedereen met interesse in persoonlijke groei en/of spirituele ontwikkeling. Vragen?  mail: info@bcatriratna.nl

Dharma@work – serie

Hoe pas je je boeddhistische beoefening toe op de werkvloer? Hoe gaat dat samen met de dynamiek in je baan? Op vrijdag 16 februari was de kick-off van deze reeks maandelijkse avonden over boeddhisme op de werkvloer, een geanimeerde avond waarin werd gebrainstormd over mogelijke onderwerpen. Zoals: stressfactoren, vriendschap op het werk, ethische leefregels, keuzes maken, de wereldse winden, gelijkmoedigheid, metta en nog veel meer….

Het werd weer duidelijk dat ons werk een uitdagend oefengebied is voor boeddhisme in de praktijk!

De volgende bijeenkomsten zullen zijn op vrijdag 16 maart en vrijdag 13 april van 19.00 tot 21.00 uur.

Als je op deze data niet kunt maar wel op de hoogte wilt blijven over dharma@work, stuur ons dan even n mailtje: info@bcatriratna.nl

Voorjaarsprogramma Jonge Boeddhisten

Het voorjaarsprogramma van de jonge boeddhisten is bekend. Vanaf februari kun je weer maandelijks een workshop volgen waarin we door een boeddhistische bril naar onderwerpen uit ons dagelijks leven kijken. Iedereen onder de 35, met en zonder meditatie-ervaring, is welkom!

18 februari 2018 – Arnhem – Eenzaam of verbonden?

25 maart 2018 – Amsterdam – Goed werk!?

29 april 2018 – Arnhem – The winner takes it all

13 mei 2018 – Amsterdam – Zeg eens eerlijk…

24 juni 2018 – Arnhem – Seks, drugs en meditatie

Tijd: vanaf 13.00 uur kun je binnenkomen en lunchen we samen (iedereen neemt iets mee); de workshop zelf is van 14.00 tot 17.00 uur.

Plaats: afwisselend in het boeddistisch centrum Arnhem (Spijkerstraat 185a) en het boeddhistisch centrum Amsterdam (Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 56).

Kosten: op basis van vrijgevigheid; richtlijn €5.