Cursus meditatie & boeddhisme

Cursus meditatie en boeddhisme

 

 

 

 

Raadpleeg de agenda voor alle activiteiten.

 

Leergang boeddhisme

 

Cursus: Boeddhisme in de praktijk ‘De Wijsheid (niet) in pacht’ o.l.v. Ujukarin

Vanaf maandag 6 februari 2017 van 19.30-21.30 kunt u deze cursus volgen. De cursus duurt 4 weken tot maandag 27 februari. Voor aanmelding en info mail naar info@bcatriratna.nl.

In deze 4 avonden wordt ingegaan op het concept Wijsheid vanuit diverse boeddhistische vormen/scholen, want allemaal kiezen ze hun unieke taalgebruik en daardoor dingen die we ervan kunnen leren.

Avond 1: Wijsheid zoals Boeddha die zelf beschreef (volgens de Pali canon) en voor-leefde; met natuurlijk ook de relatie tussen Wijsheid, Mededogen en andere onderwerpen zoals Meditatie en Ethisch bewustzijn.

Avond 2: Wijsheid zoals uitgelegd door de latere Mahayana-scholen, met concepten zoals ‘Leegte’ en het Bodhisattva ideaal.

Avond 3: De rol van archetypische/metafysische figuren in het begrijpen en vooral ervaren van Wijsheid. Denk  aan Tara en Padmasambhava.

Avond 4: Wijsheid en devotie, inclusief de rol die Boeddha’s adviezen, Mahayana-leringen en bijvoorbeeld mantra’s van de archetypische figuren kunnen helpen om via devotie/rituelen Wijsheid te leren begrijpen.

 

Cursus: Boeddhisme in de praktijk ‘De Boeddha als gids’ o.l.v. ArthamitraVanaf maandag 8 mei 2017 van 19.30-21.30 kunt u deze cursus volgen. De cursus duurt 4 weken tot maandag 29 mei. Voor aanmelding en info mail naar info@bcatriratna.nl

Meditatie is populair. Behalve een methode om tot rust te komen en je aandacht te versterken kan meditatie veel meer betekenen. Op deze cursus zijn meditatie en de aanwijzingen van de Boeddha over meditatie de ingang tot zijn leer. Zo kom je via meditatie iets over boeddhisme (en ook over jezelf) te weten.
Vier avonden met presentaties en dialoog maar vooral ook met meditatie, meditatie-oefeningen en meditatie-instructie. Uitgangspunt hierbij is een betoog van de Boeddha over het gewaar zijn (mindfulness) van het in- en uitademen: de zogenaamde Anapanasati Sutta.

 

Voor hen die vertrouwd zijn met onze meditaties.

Heb je nog niet eerder bij ons gemediteerd, dan ben je van harte welkom op de dinsdagavonden. Op deze avonden worden twee meditatievormen uitgelegd en beoefend. Je hoeft je voor deze avonden niet op te geven.
Aanvang van deze avonden 19.30.

 

Wil je je opgeven? Bel 06 – 459 359 69
of email je gegevens naar : info@bcatriratna.nl