Introductie in meditatie

Kom leren mediteren!

Heb je behoefte aan meer rust, tevredenheid, plezier en ontspanning in je leven? Mediteren helpt bij het ontwikkelen van een positieve, veerkrachtige geest. Hierdoor leer je meebewegen met het leven zoals het zich aandient.

De avonden hebben een open karakter en elke avond staat op zichzelf. Je kunt komen wanneer je kunt en wilt, je kunt  één keer komen, of zo vaak je wilt. Opgeven is niet nodig. Dit is een ‘drop-in class‘.

We werken met een wisselend team  waardoor iedere avond toch weer een andere insteek zal hebben.

De meeste avonden beginnen we met een lichaamsgerichte meditatie (body scan) zodat je goed in contact kan komen met je lichaam. Hierdoor gaat het mediteren makkelijker en wordt het prettiger.

Afwisselend leer je op deze avonden de principes van de twee boeddhistische basismeditaties:  Het ‘gewaar zijn van de
 ademhaling’ en het ontwikkelen van liefdevolle vriendelijkheid naar alles wat leeft, de ‘metta
 bhavana’.

Elke avond zal er ook ruimte zijn voor vragen over jouw mediteren.

Heb je nog nooit gemediteerd? Kom dan eens langs en probeer het.
Heb je al eerder gemediteerd en vind je het prettig om met anderen te mediteren of om opnieuw instructie te krijgen? Ook dan ben je van harte welkom elke dinsdag van 19.30 tot 21.00. (aanmelden niet nodig, kosten op basis van vrijgevigheid)

Vanaf september verhuist de introductieavond van de dinsdag naar de woensdag van 19.00 tot 20.00 uur, met aansluitend gezamenlijk mediteren van 20.00 tot 20.45 uur

 

Voor meer informatie mail  Envelop Of vul onderstaand formulier in:

Ik wil de maandelijkse nieuwsbrief ontvangen
Ik wil bij voorkeur teruggebeld worden