Lezing en Workshop: ‘de kunst van het reflecteren’ door Ratnaguna

Lezing en Workshop: ‘de kunst van het reflecteren’ door Ratnaguna

Lezing en Workshop: ‘de kunst van het reflecteren.’

Met Ratnaguna

Donderdag 8 juni
19:30 – 22:00

BCA Palmstraat

 

“…er is iets waar ik bij mezelf over te raden moet gaan, omdat ik meer weet dan ik weet en ik het moet leren van mezelf”.  Marilynne Robinson.

 

Reflectie is een zeer belangrijk aspect van Boeddhistische beoefening, maar er zijn heel weinig aanwijzingen in traditionele boeddhistische teksten, en ook niet in hedendaagse literatuur, over hoe het te doen. Ratnaguna praat vanavond over hoe hij zelf reflecteert, over reflectie als spirituele beoefening, geeft tips over hoe te werk te gaan en leidt een aantal praktische oefeningen.

 

Weekend Workshop. ‘Verdieping van wijsheid door reflectie’

Met Ratnaguna
zaterdag 10 en zondag 11 juni
10:30 – 17:00
BCA Palmstraat

 

“we hebben toegang tot oneindig veel informatie; maar waar vinden we wijsheid?”
Harold Bloom.

 

In deze workshop leidt Ratnaguna ons door de drie niveaus van wijsheid: wijsheid door horen (of lezen), wijsheid door reflectie, en wijsheid door meditatie. Hij introduceert een aantal oefeningen om ons op weg te helpen met reflectie, of, als we al reflecteren, om onze beoefening te verdiepen. Daarmee wordt de mogelijkheid gecreëerd dichter bij onszelf en ook dichter bij de Dharma te komen, om zo een klein beetje wijzer te worden.

Ratnaguna is een ervaren ordelid, was als studieleider verbonden aan het Vajrakuta studieretraitecentrum in Wales, is directeur en medeoprichter van Breathworks, een organisatie die mensen met chronische pijnklachten helpt, schreef onlangs, met Sraddhapa, een boek over de Zuivere Land Sutra’s: ‘Great Faith Great Wisdom’, en publiceerde eerder ‘The Art of Reflection’ (‘De kunst van het reflecteren’) waarin hij met behulp van de Dharma, van westerse filosofie, van psychologie en van literatuur een praktische gids ontwierp voor reflectie als spirituele beoefening.

Graag tevoren opgeven: info@bcatriratna.nl
Het is mogelijk alléén op zaterdag mee te doen (hoewel je dan één van de wijsheden mist). Zij die zich voor het hele weekend opgeven krijgen bij overboeking voorrang.
De deur van het centrum gaat om 10:00 u. open. Graag zelf je lunch meebrengen.

Toegang op basis van dana, vrijgevigheid (richtlijn € 35,- per dag, voel je vrij meer of minder te geven).