De officiële opening nieuwe lokatie en afscheid Palmstraat (verslag)

Woensdag 6 september hebben we officieel afscheid genomen van onze lokatie in de  Palmstraat en hebben we onze nieuwe ruimte op het WG-Terrein officieel ingewijd.

De avond begon op de Palmstraat waar we samenkwamen om soep en brood te eten en herinneringen te delen over de 22 jarige periode dat het centrum hier gehuisvest was. Het was gezellig druk! (zie foto 1).

De ceremonie in de Palmstraat werd geleid door Khemasiri (zie foto 2 ), een van de ordeleden van het eerste uur eerst in Utrecht en daarna in Amsterdam. Zij vertelde hoe het centrum in Amsterdam tot stand is gekomen en hoe het naar verloop van tijd grondig verbouwd is tot de prachtige lokatie die het uiteindelijk was. Na wat anekdotes (foto 3) van o.a. Ksantivadin en Arthamitra vertrokken we op de fiets naar de nieuwe lokatie. Symbolisch namen we een kaars en het Akshobya schilderij mee in een fietskar (zie foto 5).

Het schilderij werd in het nieuwe centrum op de goede plek geplaatst bij de schrijn (zie foto 8).

Hier hebben we een mantra gezongen en kaarsjes gebrand waarna Arthamitra en Ksantivadin de mensen die de afgelopen tijd hadden geklust in het nieuwe centrum en de kartrekker van de nieuwe website in het zonnetje zetten met bloemen. (zie foto’s  9 en 10)

En toen was het tijd voor taart en hapjes en drankjes! (foto’s 11 en 12)

Alles bij elkaar was het een hele warme en gezellige avond!